Kedves látogató!

Az alábbi alkalmazással szeretnénk átfogó képet szerezni az internetszolgáltatások minőségéről, azon belül is elsősorban az ígért és a teljesített sávszélességről (sebesség). Kérjük segítse munkánkat az alábbi űrlap kitöltésévél, majd az azt követő mérés végrehajtásával!

Köszönettel,

Szélessáv Alapítvány

Nincs megelőző mérés
  (lista lenyitása - becsukása)
Az Ön irányítószáma: (Nem kötelező megadni.)
Az Ön szolgáltatója:


 

Használati útmutató

A szélessáv index mérő alkalmazás a szélessávú szolgáltatások minőségét hivatott mérni - késleltetés (latency), letöltés (download), feltöltés (upload) - a minőséget alapvetően meghatározó szolgáltatási tulajdonságok abszolút értékeinek mérésével, és azok a meghirdetett termékjelmezőkhöz való százalékos megfelelősségének arányainak megállapításával.

A kívánt cél (minőségmérés) elérése érdekében, kiemelt fontossággal bír a szolgáltatás pontos azonosítása és a mérést befolyásoló külső tényezők lehetőség szerinti kizárása, minimalizálása.

Kérjük, a szolgáltatás pontos azonosítása érdekében, ellenőrizze a szolgáltató számláját, és az ott szereplő információkat tekintse irányadónak az azonosítás folyamán. A mérőrendszer több ellenőrzési módszert is használ a hibás adatokból származó torzulások elkerülése érdekében, de ezen szűrések utólagos jellege miatt a rendszert nem, de Önt megtéveszthetik a mérésből megjelenített adatok.

A mérőrendszer néhány alapvető elváráson kívül platform- és szoftverfüggetlen, bármely operációs rendszeren képes futni olyan böngésző szoftverben, ami támogatja az AJAX technológiát. Ez gyakorlatilag minden, az utóbbi 1-2 évben kiadott szoftvert és operációs rendszert jelenti. A mérésre használt számítógépben, ha lehet, legyen minimum 1 Gzh proceszor és 215 MB Ram. Általában, ha jól van konfigurálva az eszköz és nincs szélsőségesen túlterhelve, ennyi, néhány esetben még némileg kevesebb is elegendő a megbízható méréshez. A mérési eredményeknél vegye figyelembe, hogy a pontosságát erősen befolyásolja a gép és a böngésző terheltsége, rendelkezésre álló erőforrása!

A párhuzamos erőforrás használatból következő mérési pontatlanságok elkerülése érdekében, lehetőség szerint zárjon- és állítson le minden, nem feltétlenül szükséges alkalmazást, illetve lehetőségeihez képest korlátozza a mérés idejére az azonos hálózatot használó eszközök hálózati forgalmát.

Amennyiben böngészője támogatja a sütik (cokie) használatát, úgy lehetősége van ugyanazon böngészőben a mérési eredményeit utólagosan is megtekinteni (a mérési listára kattintva elérhető az addigi összes mérésből az utolsó 500 darab).

 

 

 

Kérjük, ha rendellenességet észlel, vagy bármilyen kérdése merülne fel, akkor az alábbi űrlap kitöltésévél vagy az e-mail címre küldje el üzenetét.

Köszönettel, Szélessáv Alapítvány

 
Név: *
 
E-mail: *
 
Üzenet: *
 
A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!
Írja be a számot (arab számokkal)! 'ötszázhatvannyolc' ->